сряда, 18 февруари 2015 г.

Golden Rose Silky touch pressed powder

Здравейте дами, 

Напоследък ми е едно такова ... кофти. Не понасям студа и вятъра. Супер много се потискам и следват редица лоши неща, които правя, за да се успокоя. И да, едното е да се тъпча със сладко по цял ден! Буквално, само това ям, по цял ден. И. Вечер. Затова го мразя това грозно време. Освен това всяка сутрин трябва да ставам в 6 часа! Трагедия! И после след обяд съм и на практика .. а вечер на танци. Рядко ми остава време ей така просто за безцелно стоене в къщи и правене на нищо. Е, да не продължаваме на навлизаме по надълбоко в бездната на "депресията" ми, хаха. Е, има и още едно нещо освен сладкото, което ми повдига настроението! И това е да харча парички за козметика. И то за неща, които изобщо не ми трябват, ама изобщо! Ето го и пресния пример .. купих си пудра за лице при положение, че изобщо нямам нужда. При все, че нося фон дьо тен два пъти на седмицата, няма особено голям смисъл от пудра. Обаче, пустото му студено време, не се стопли и нямаше как. Понеже съботата си бях в къщи целия ден и ходих до магазинчето за козметика до в къщи и се загледах в нещата на ГР и видях, че тая пудричка е на 3,30лева и като усетих студения полъх на вятъра, започнах да пробвам цветовете и кой ще ми пасне. На мен ми пасна цвят номер 04. На пръв поглед изглежда напълно нормална пудра, нищо ново и интересно. Картонена черна кутийка и вътре пластмасова кръгла опаковка с 12 грама вътре. Предполагам, че ще ми стигне .. нямам идея за колко. Никога не съм имала и не съм използвала пудра, така че не мога да дам сравнение с други пудри на пазара. Обаче още като я купувах си обещах, че ако тази ми хареса, като ефект върху моята кожа следващата ми покупка ще е пудрата на Bourjois Healthy Balance. Ами прибрах се аз в къщи с пудрата и още неща, които са тема на друг пост и понеже беше след обед, а нямах планове да излизам не я пробвах. Пробвах я чак в понеделник и то с моето супер голямо бързане сутрин .. така я пробвах че даже не можах хубаво да се огледам. Чак като излязох, по пътя, реших да извадя огледалото и да видя какво се е получило. Честно казано си беше добре, ако трябва да съм честна. Очаквах изобщо да не ми харе са всъщност. 



Аз я нанасям с мека четка, не много голяма и гъбичката от пудрата на практика не мога да я ползвам, защото ми е неудобна, но я държа вътре, за да не се начупи пудрата от разнасане напред-назад. И нанасям малко количество, колкото да запечати фон дьо тена и коректора, които вече съм нанесла. Не търся в една пудра обаче да матира, защото от това смотано време, кожата ми е пресушена до къде ли не(още една тема за друг пост). Честно казано, не подчертава пресъхналите ми участъци на кожата, не се усеща тежко върху кожата, все едно нямам пудра. Забелязах, че не цапа и дрехите. Е ако започнете да си търкате дрехите по лицето, няма начин. Аз използвам пудрата с фон дьо тена на Bourjois 123 Perfect (ревю) и коректор на Rimmel Match Perfection и от 6 сутринта до 3 след обяд се справиха доста убедително трите продукта. не се размазаха, не се разрониха, нямах "брашно по лицето", не бях с "маска" и всичко си беше много добре. Естествено, че трябваше и самостоятелно да изпробвам пудрата как ще се справи. 


И днес беше този ден. Нанесох крем и след това нанесох малко количество от пудрата. Кожата ми стана кадифена .. много мека на допир, изобщо не усещах, че имам пудра. Не може естествено да прикрие пъпки, но пък поне малко от малко изравнява тена и запечатва коректора, ако сме нанесли такъв(в моя случай под очите). Бих казала, че за три лева съм страшно доволна от пудрата и сега чакам само да се стопли времето навън! 
Много слънчеви целувки от мен и бих се радвала, ако ми напишете като коментар вашата любима пудра и дали сте използвали тази? 

Мони

5 коментара:

  1. На мен ми е любима тази пудра. Сигурно вече съм изхабила над 10 опаковки :D

    ОтговорИзтриване
  2. Спомням си как преди години това беше една от най-купуваните от мен пудри (точно № 4), не беше никак лоша, но ако си спомням правилно, в състава и имаше алуминий или нещо подобно, което бе и една от причините да се насоча към други пудрички :) Въпреки това, смятам, че за цената си е наистина добра :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малеее, това за алуминия не го знаех. Изобщо не съм обърнала внимание. Ясно, значи, няма да повторя покупката със сигурност, хаха. Обаче, пък, наистина си е страхотна за цената си. :)

      Изтриване
    2. А какъв е проблема с алуминия? Опасен ли е?

      Изтриване