петък, 27 януари 2017 г.

Bourjois Silk Edition Touch-up universal powder

        Здравейте мили дами,

От много много време не съм публикувала нищо, но честно казано не ми беше много "блог" настроението и реших да си дам почивка.

Е, покрай всичко ново в дрогерията, всичко ново, което опитах, някак си пак ми се дописа в блога. Днес съм решила да споделя за една много любима пудра, която открих напълно случайно в дрогерии "Лили".

"Bourjois Silk Edition Touch-up" е пудра предназначена за фиксиране на грима. Какво още пише на опаковката за нея:
                                 - Прикрива порите и матира
                                 - Фиксира: удължава дълготрайността на нанесения грима
                                 - Идеална за поправки в движение


Пудрата е бяла на цвят и съм почти убедена, че я няма в някакви цветове, а е просто бяла. Няма никаква покривност, то е ясно, заради цвета. Има дни, в които я нося на цялото лице самостоятелно, само коректор нанасям под очите. В други дни над фон дьо тен. Това, което ми направи най-най-голямо впечатление е именно това, че прави кожата перфектна, гладка, равна. Матирането, не е тип "здрав цимент", сиреч не става за много мазна кожа. Просто не би била достатъчна. Обаче, аз съм я ползвала с фон дьо тени, които не са матиращи, така че смятам и това е важно. 



Та, дали фон дьо тена ми издържа много повече от обикновено и дали го дължа на пудрата. Едва ли. Тоест, едва ли го дължа само на нея. Често, нанасяйки фон дьо тен, нанасям и база за грим, която ще направи грима ми много много дълготраен, самия фон дьо тен изисквам да е поне с 6 часова дълготрайност, а ако се окаже, че е дори повече, както тези, които използвам, си е право в десятката.
Харесвам Bourjois и продуктите им за лице, както и спиралите. Пудрата не е изключение. Нанасям я по цялото лице с обикновена четка за пудра, която определено плаче за смяна, много се скубе, и завършека е САТЕН! Буквално! Уникалнооо! Всяка друга пудра, която съм опитвала си личи, набива се в някои линийки, по разни несъвършенства, а тази е просто фантазия! Този сатенен завършек си стои, докато не изтрия грима си. Е това си е направо джакпот за мен.



Както виждате опаковката също е доста симпатична. Бяла е на цвят и в компактен вариант, (ако не се лъжа е тяхната универсална пудра "Poudre universelle",само че в компактен вариант) което позволява за се носи в чантата за корекции в движение. Огледалцето се върти на 360 градуса, много удобно. Има включено и дунапренче, което не съм използвала досега, но не изглежда лошо, доста фин порест материал.

Пудрата има едва доловим, много лек аромат на някакъв парфюм, но изобщо не се усеща, ако не си забиете носа в пудрата, като мен, хаха. 

Та, така, това за мен е доста носима пудра, която се радвам, че купих. Нямам представа дали навсякъде се предлага, но за мен е фаворит при пудрите от дрогерията! А и беше само 12,65лв. :)

Надявам се да Ви е било интересно. Благодаря Ви за вниманието!

Целувки,
Симона



1 коментар:

  1. За пръв път виждам компактна пудра за фиксиране на грима (без цвят). Всички, които съм срещала до сега са прахообразни и наистина вършат страхотна работа!

    ОтговорИзтриване