събота, 7 юли 2012 г.

Българската козметика - Част 1

Follow my blog with Bloglovin
 
Здравейте момичета,

Реших да направя публикация, защото понякога българската козметика е много по-хубава от чуждата и е на доста по-приятни цени. :) Аз имам няколко български козметични продукта, които обожавам и бих си купила отново, разбира се с няколко изключения.



Крем за лице "Garance" с екстракт от лайкаЦена: около 2 лева

Това е крем за чувствителна кожа с екстракт от лайка. Много хубав, изключително лесен за нанасяне, на цвят е бял. Има лек мирис, ако не обичате лайка няма да ви хареса особено, но малко след като се нанесе изчезва. Хидратира и успокоява кожата, прави я мека и красива. По никакъв начин не дразни кожата и не я прави суха и твърда. Препоръчвам ви го горещо, прекрасно качество на добра цена.

Тоалетно мляко "Garance" със 7 билкиЦена: 1,55-2,00лв.

Да, на същата марка като крема е и е също толкова добър и надежден като него. Тонизиращ и успокояващ, не изсушава кожата, почиства я много добре. Както пише на опаковката-противовъзпалителен е, не съдържа никакви тежки съставки, които могат да увредят кожата ви. Много добър продукт, също препоръчвам !




Крем за лице "Roses form Bulgaria" - 30ml.Цена: 2,40-3,00лв.

Крем от серията "Roses from Bulgaria", който е ужасен. Първо прави кожата толкова мазна и лъщяща, че стои отвратително .. Първо изобщо не е 30мл., а и по-някаква причина кутийката е ужасно голяма за толкова малко продукт. Дори от него започнаха да ми се появават пъпки в областта на носа, челото и бузите.Лично аз смятам, че това е най-отвратителния крем, който аз някога съм използвала. Без да обиждам никого, може би при мен този крем действа по този ужасен начин, а при вас да действа добре.


Балсам за устни "Хармония" - 5,5g Цена: 0,50-1,00лв. 



Това е балсам за устни, който е страхотен. Предпазва устните през всички сезони. Съдържа само природни съставки без изкуствени. Леко мазен е и придава лек блясък на устните. Имам го от началото на зимата (Ноември-Декември) и досега не е свършил, а го ползвам почти всеки ден. Моят е портокал и мирише много приятно, не е някаква натрапчива миризма, която да дразни. Не щипе устните, предпазва ги, хидратира ги. С една дума страхотния балсам !

Балсам за устни "Roses From Bulgaria" Цена: 3лв.


Доста интересен продукт е този балсам. След учудващите ми разкрития за крема, бях много предубедена за този балсам на тази марка. Реших да рискувам, тъй като миришеше на ванилия, а аз обожавам миризмата на ванилия. Розов е, но когато се нанесе, е напълно безцветен, дори няма почти никакъв блясък, дори изобщо, само устните изглеждат меки и на допир са такива, а не са мазни. За разлика от крема това е доста добър продукт.

Гланц за устни "Зима"Цена: 1,90-2,10лв.
Това е гланц, а не балсам. Доста е мазен и така изглежда, лепкав е, но пък издържа доста време на устните ми. Когато устните се докоснат, поне при мен, е доста неприятно, защото остава доста по ръцете ми. Освен това е с ролка, което позволява "пускането" на повече от необходимия продукт, което е лошо. Количеството стига за две зими, а може и повече. Предпазва устните, но трябва да започнете да го използвате от началото на зимата, защото ако устните ви вече са напукани няма да ги "оправи". Като цяло продукта не е лош, ако обичате по-бляскави и мазни гланцове.

Следващите продукти в Част 2 :)

П.С. - Снимките са направени от мен, ако ще вземете някоя, добавете източник.
Ако имате мнения за продуктите, еднакви или различни от моите ще се радвам да споделите в коментарите.

Целувки,
Мони ;*

6 коментара:

  1. Здрасти :)

    И аз имам това балсамче с розите, много ми е любимо. Стои ми на бюрото в офиса :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей,

    Да хубаво е, ама понеже си го купих от друг град, в нашия май го има само в кутийки, за да се нанася с пръст или четчица, но този още не е свършил. И аз много си го харесвам. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей,
    И аз имам това балсамче от рози и наистина е много хубаво.Аз лично си го купих от гр.Казанлък,на една сергия го имаше и струваше 3 лв.Има и на същата марка такъв балсам за устни,пак от рози,само че от червени и съдържаше и олио от рози.И той струваше 3 лв.И двата много ми харесват :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хмм, това с олиото от рози ми се струва доста интересно. :)

      Изтриване
  4. За мен пък този балсам "Зима" е един от любимите ми, преди 2 години успя да оправи напуканите ми устни за 2 дена :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно при всички е различно. Моите, например, даже и от боровия вазелин не се повлияват. Тъжно, но факт... :D

      Изтриване