петък, 3 февруари 2017 г.

AURA Face contour palette и Luxury dark eyeshadow palette

Здравейте скъпи дами,

В днешната публикация ще си поговорим за страшно любими мои два продукта, които още когато излязоха купих и хич не съжалявам. 


И както виждате става въпрос за контуриращата палитра и палитрата със сенки на AURA. Марката е една от доста нашумелите през последната година. Пробвала съм много от продуктите на марката и не съм оставала разочарована. Да не говорим, че четките им и бюти блендера им също са страхотни! 

Ако трябва да бъда много много честна, AURA и Bourjois са ми най-любимите марки напоследък и често посягам към техни продукти, когато се гримирам.



Започваме с един много интересен продукт, не само за марката, но и за дрогерията като цяло. Рядко се среща палитра за лице, в която да използвам абсолютно всичките цветове. Идеята всичко необходимо за скулптуриране на лицето да е на едно място, в палитра, винаги ми е било много много любима. Както споменах в други палитри за лице, не съм използвала всичките пудри, които предлага и все нещо не ми е достигало. Е, тук не е така.


Нека погледнем опаковката. Черна, изчистена, тънка и много удобна, с голямо огледало. Единственото, което не харесвам е това, че самата пластмаса е много лъскава в началото, но и при най-лекия допир веднага се отпечатва всичко и трябва да се внимава, особено в надраскването. 

Палитрата се предлага в два цвята Fair и Dark. Моята кожа е много светла, затова в Лили, избрах варианта Fair. Още от тестера много харесах всички пудри. Те са 4 на цвят - първата  (Fix) е фиксираща пудра с жълт цвят, матова - идеална за фиксиране на коректора под очите. Втората е хайлайтър (Highlighter) с доста интересен и нетрадиционен цвят - шампанско, но на различна светлина е с различен отблясък - златист, лилав или розов. Третата (Soft bronze) е тъмна пудра с жълт подтон, подходяща за контуриране, матова. Четвъртата (Soft sculpt) е пудра подходяща за скулптуриране на лицето - тъмна, със сивкав подтон, също матова.


Цветовете не са супер пигментирани, меки са и не се прашат. Нанесени с тази четка на AURA, нанасянето на пудрите е изключително равномерно и прецизно. Пудрите се преливат с кожата перфектно и при добро блендване не остават видими граници. Тъмната пудра (Soft sculpt) остава естествена сянка под скулите, със Soft bronze пък затоплям приятно лицето, след това нанасям малко руж, хайлайт и перфектно съм контурирала лицето си. Намирам палитрата за подходяща както за лек ежедневен и леко загатване за контур, така и за тъмен вечерен грим, изискващ по-силен контур. Аз лично предпочитам такъв тип пудри да бъдат с лека/ средна пигментация, защото по този начин е трудно да се прекали, а според мен е по-лесно да наслагваш, отколкото да отнемаш.

Та, така, това е палитрата, която използвам напоследък за всеки грим. В интерес на истината, преди да имам тази палитра използвах два бронзанта на AURA, отново. Така,че за мен AURA са фаворити за контуриращи и бронзиращи пудри, успявайки да балансират между сивкавите и жълтеникави тонове. 

Гримирам се сутрин и до вечерта нито контура ми е избледнял. нито хайлайтъра ми е спрял да блести, хаха, нито коректора под очите ми е помръднал - което говори само за чудесна (поне) шест часова дълготрайност.



Следващият продукт е палитрата с дванадесет цвята сенки - Luxury Dark. Марката предлагат и още една - Precious nude с по-топли ежедневни цветове, докато тук преобладават главно сивкаво-лилавите цветове. Палитрата е в същата опаковка като контуращата палитра, но естествено формата е правоъгълна, докато другата е квадратна, отново с огледало. Получаваме и четка, която не е никак негодна. Аз дори я използвам доста често. По-малката страна ми е много удобна за нанасяне на цвят на долния клепач и получавам прецизността, която ми е нужна за тази зона. Освен това е много мека, но не достатъчно пухкава, за да праши сянката. Палитрата съдържа дванадесет цвята - осем матови и четири блестящи. Сенките не са много прашливи, може би с изключение на белия цвят Pure. Фини са, дори и блестящите са с много меки и частиците не са едри. Пигментацията е средна, но с база е перфектна за моите предпочитания. Без база изисква малко повече наслагване до постигане на интензивен цвят. Много харесвам всички цветове и смятам, че са подходящи не само за вечерен грим, но и за дневен. Сенките се преливат доста лесно и не срещам трудност при нанасянето им. 


Цветовата комбинация също ми допада. Имам цвят за затопляне на сгъвката, за основен цвят, за тъмен цвят в края на окото. Може би ми липсва един цвят шампанско за вътрешния ъгъл на окото, но често посягам и към бялото за тази цел.

Както вече казах интензивността на сенките доста се увеличава при нанасянето на база, в моя случай Color tattoo на Maybelline. Изпробвах ги със и без база и дълготрайността им без база е доста задоволителна - близо 5 часа, преди да започнах да поизбледняват. С база са бетон. 

За мен палитрата е подходяща и за дневен и вечерен грим и доста често посягам към нея, да не кажа всеки ден, комбинирайки цветове от друга палитра. Определено бих искала да пробвам в някой грим и nude палитрата им, но засега се въздържам от покупката й. (да видим, докога ще остискам, хаха).

Надявам се, да съм Ви била полезна и ще се радвам да споделите и вашия опит с продуктите на AURA - какво сте харесали и какво не чак толкова? Ще ми бъде интересно.

Целувки,
Симона


4 коментара: