понеделник, 30 януари 2017 г.

L'Oreal La palette nude beige

Здравейте дами,

От доста отдавна използвам една палитричка всеки ден и съм много доволна от нея. Това е именно La palette nude на L'Oreal, но в beige вариант. Марката предлага и още един вариант, но тя няма тестер на цветовете в Лили и ДМ.



Ами след като видите снимката какво си помислихте? Олеле, тая къде си държи гримовете?! Ами да отговоря, в шкаф и са доста защитени от драскане една в друга в останалите ми палитри. Дори не съм я носила в несесер. Като минус определено бих отчела пластмасата, това, че се надраска и се изтри надписът. Ами определено не изглежда прекрасно..по този начин.












В палитрата получаваме четири перлени нюанса и шест матови, общо 10. Като количество общо за десетте цвята получаваме 7 грама. Получаваме и четка, от едната страна дунапренен апликатор и от другата четчица - малка, средно твърда. Да ви призная ползвала съм я веднъж-два не е лоша. Но не залагайте само на нея, не би била достатъчна. Палитрата е лека и компактна, много тънка и е спестено доста място за излишни неща. Определено я харесвам, тъй като не заема много място. 

Цветовете за светли, наистина. За хора с по-тъмна кожа може би биха били и незабележими, особено без база. Наистина без база пигментацията е доста кофти. Обаче с база на мен ми е напълно достатъчна. Понеже съм доста бяла и всички цветове се показват при мен. От към дълготрайност не мога да се оплача, еле с база са повече от задоволителни! 


На снимката можете да видите всички цветове като поредността е от горе-надолу. Ами последния черен цвят не е никакво черно, но е подходящо за лек тъмен акцент в ежедневния грим, но за черен опушен вечерен грим просто не е подходящ. Перлените цветове от друга страна, не са така силно блестящи, а са идеални за дефиниране на клепача и съвсем леко блещукат. Частиците са ситни и изглеждат много гладко. Седмият цвят ми е много много любим. Матовите цветове също не се прашат, по същия начин като перлените. Третият цвят ми е много любим и универсален цвят.



Хмм, честно казано за човек, който би искал сенките да са страшно пигментирани, дори без база - Ами не е за вас. Сенките обаче са си супер дълготрайни, именно без база. С база стават бетон и не избледняват с течение на деня. Само че, без база са определено по-бледи на клепача и някои от цветовете нанесени един до друг се сливат.

Цената на палитрата е около 32 лева в Лили и в ДМ, понякога я пускат и на намаление. Ако трябва да съм честна аз лично всеки ден я използвам в различни комбинации и много си я харесвам. Не се прашат дълготрайни са, а и с база са доста пигментирани. 

Надявам се да съм ви помогнала с това ревю и ще се радвам да ми напишете някой коментар. :)

Целувки,
Симона

петък, 27 януари 2017 г.

Bourjois Silk Edition Touch-up universal powder

        Здравейте мили дами,

От много много време не съм публикувала нищо, но честно казано не ми беше много "блог" настроението и реших да си дам почивка.

Е, покрай всичко ново в дрогерията, всичко ново, което опитах, някак си пак ми се дописа в блога. Днес съм решила да споделя за една много любима пудра, която открих напълно случайно в дрогерии "Лили".

"Bourjois Silk Edition Touch-up" е пудра предназначена за фиксиране на грима. Какво още пише на опаковката за нея:
                                 - Прикрива порите и матира
                                 - Фиксира: удължава дълготрайността на нанесения грима
                                 - Идеална за поправки в движение


Пудрата е бяла на цвят и съм почти убедена, че я няма в някакви цветове, а е просто бяла. Няма никаква покривност, то е ясно, заради цвета. Има дни, в които я нося на цялото лице самостоятелно, само коректор нанасям под очите. В други дни над фон дьо тен. Това, което ми направи най-най-голямо впечатление е именно това, че прави кожата перфектна, гладка, равна. Матирането, не е тип "здрав цимент", сиреч не става за много мазна кожа. Просто не би била достатъчна. Обаче, аз съм я ползвала с фон дьо тени, които не са матиращи, така че смятам и това е важно. 



Та, дали фон дьо тена ми издържа много повече от обикновено и дали го дължа на пудрата. Едва ли. Тоест, едва ли го дължа само на нея. Често, нанасяйки фон дьо тен, нанасям и база за грим, която ще направи грима ми много много дълготраен, самия фон дьо тен изисквам да е поне с 6 часова дълготрайност, а ако се окаже, че е дори повече, както тези, които използвам, си е право в десятката.
Харесвам Bourjois и продуктите им за лице, както и спиралите. Пудрата не е изключение. Нанасям я по цялото лице с обикновена четка за пудра, която определено плаче за смяна, много се скубе, и завършека е САТЕН! Буквално! Уникалнооо! Всяка друга пудра, която съм опитвала си личи, набива се в някои линийки, по разни несъвършенства, а тази е просто фантазия! Този сатенен завършек си стои, докато не изтрия грима си. Е това си е направо джакпот за мен.



Както виждате опаковката също е доста симпатична. Бяла е на цвят и в компактен вариант, (ако не се лъжа е тяхната универсална пудра "Poudre universelle",само че в компактен вариант) което позволява за се носи в чантата за корекции в движение. Огледалцето се върти на 360 градуса, много удобно. Има включено и дунапренче, което не съм използвала досега, но не изглежда лошо, доста фин порест материал.

Пудрата има едва доловим, много лек аромат на някакъв парфюм, но изобщо не се усеща, ако не си забиете носа в пудрата, като мен, хаха. 

Та, така, това за мен е доста носима пудра, която се радвам, че купих. Нямам представа дали навсякъде се предлага, но за мен е фаворит при пудрите от дрогерията! А и беше само 12,65лв. :)

Надявам се да Ви е било интересно. Благодаря Ви за вниманието!

Целувки,
Симона