четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Aura cosmetics Част 1 - устни


Гримът е изкуство, творецът си Ти!

Здравейте прекрасни дами,

Днес ще ви представя една нова за българския пазар марка (поне аз не съм я срещала досега). Ако във вашият град, както в моят, не предлагат тази марка, винаги можете да си я поръчате от bonjou.bg. Доста съм впечатлена от продуктите им като цяло, особено тези, които ще коментирам днес. Без повече излишни приказки представям ви трите продукта за устни, които получих.


Снимките като цяло никога не ми се получават, но все пак се опитах да ги "докарам", хаха. Това са дълготрайното матово течно червило Absolute Matte в цвят 602 Ring a bell, матово червило Final matte в цвят 706 Pink Age и молив за устни в цвят 56 Wine Raspberry.

Най-интересно ми беше матовото червило в прекрасен розово малинов цвят, доста наситено. Когато видях си казах, че това нещо ще ми сои потресаващо зле .. Обаче седнах и спокойничко започнах да очертавам устните с молива, който идеално си пасва с червилото като цвят. Резултата в началото ми се стори плашещ, тъй като никак не съм свикнала с подобен цвят червило, а и така искрящ. Поносих го в къщи, за да видя как се държи от към дълготрайност и хидратация. Резултата ще видите на снимката, а колкото до качествата, напълно съм удовлетворена. От към нанасяне нямам никакви забележки - не е сухо, което го прави лесно за нанасяне. Носих го няколко часа като през този период ядох, пих вода и кафе и нямаше и помръдване, а устните изобщо не изглеждаха сухи нито се чувстваха така! Много комфортно за носене. Та, това червило определено уцели десетката и ще се наложи (хаха) да си купя още няколко цвята.



Следващото интригуващо нещо е дълготрайното течно матово червило. Нямала съм от този тип червила досега, тоест течни и матови. Беше ми интересно дали ще бъде различно като нанасяне. Цветът е много прекрасно розово и ми е голям кеф да го нося. Червилото е кремообразно и се нанася много лесно и бързо. Мирише приятно, но нанесено на устните не личи изобщо. Много наситено и бързо се матира, като не влиза в линийките на устните и не изсушава допълнително. За дълготрайност мога също да кажа, че се справя доста задоволително. Хапвам, пийвам и си е супер, не мърда хич. Може би на третия или четвъртия час е поизбледняло, но пък си е супер като за течно червило. Устните ми след това не са допълнително изсушени.

Качеството е повече от ужасно, но в момента няма как да снимам.
Имам проблем с техниката у дома.
И като за край е моливчето, както казах в цвят подобен на матовото червило. Лесно се нанася, добра пигментация, за издръжливост не мога да кажа, но заедно с червилото са чудесна комбинация! 

Суочове на продуктите на ръката ми:


Много съм впечатлена от продуктите на марката. Цените също са много добри и не бих пропуснала още няколко цвята от червилата, както и моливите. :)

Надявам се да ви е било полезно и ако се използвали някой продукт от марката ще се радвам на вашите коментари!


Симона

събота, 13 февруари 2016 г.

Essence

Здравейте дами,

Реших, че няма смисъл да пиша за тези три продукта в отделни публикации. Повечето от вас са чели, други са ги използвали, но все пак реших и аз да се изкажа за тях.


Първо започвам с гела за вежди на марката, който излезе преди година (мисля). Преди него използвах този на Catrice (публикация за него тук) и бях доволна. Нямах никакви очаквания към този гел, по принцип, но останах приятно изненадана. Всъщност, като се замисля, не съм го използвала самостоятелно, за да кажа като пигментация дали е достатъчен. Обаче, ако имате нужда просто от подчертаване би бил достатъчен със сигурност. Аз обаче имам нужда от запълване в началото на веждата, тъй като е доста редичко там. 
Въпреки че съм с тъмна коса (що годе), избрах светлия вариант. Не понасям много тъмни вежди (на мен лично ми стоят ужасно, защото съм с много бяла кожа). Та, затова и съм избрала този цвят. Честно казано гелчето много ми харесва. За ежедневна употреба е идеално и много бързо. Изключвайки четката на това гелче, не виждам разлика с този на Catrice, тук Essence определено получават бонус от към удобство. За 5,49 съм напълно удовлетворена от към действие. Целият ден веждите ми са укротени! 




Най-използваната ми сянка EVER! Използвам я за очи, за леко контуриране и то почти всеки ден. Купих я по препоръка за 5,49 ако не ме лъже паметта. Обичам нюд цветовете, обичам и кафявото, а и нямах продукт, с който да мога леко да контурирам. В началото ми се струваше много трудна за нанасяне, но след като я пробвах наистина много много ме впечатли. Пигментирана е много добре като за матов нюд цвят. Аз лично обожавам да я използвам за в сгъвката, да сложа малко молив близо до линията на миглите, да сложа спирала на миглите и да изляза. Буквално 5 минутна работа, но подчертава страхотно погледа. За контуриране бях много скептична. Не очаквах да ми хареса, но наистина се слива отлично с бялата ми кожа и не се личи, че имам нещо. Изключително съм доволна от това, че си я взех (особено след като разбрах, че Essence вече няма да я предлагат). 


Последното вече със сигурност ви е познато. Всеизестният гел топ лак на Essence, за който не ви трябва UV лампа. От марката обещават много блясък и издръжливост на лака, а в комбинация с базата резултата би бил още по-добър. Е да, ама аз засега си взех само топ лака, хаха. Обаче, задължително ще купя и базата. Всичките хвалби и суперлативи определено си заслужават. За 5,49 наистина си струва всяка стотинка. Маникюра ми издържа поне 5 дни без да мърда (поне!). Наистина прекрасен блясък. Всички питат дали ходя да ми правят гел, защото така изглеждало (хехе). Та, ще продължавам да го купувам. Ако имате мнение за това бих се радвала да споделите. :)

Надявам се да съм била полезна! 

Симона

сряда, 10 февруари 2016 г.

Oriflame Giordani Gold Longwear mineral foundation

Здравейте прекрасни дами,

Днес ще си говорим за фон дьо тен и именно за моя любим. Ще започна с това, че по принцип всеки фон дьо тен не се държеше както трябва върху моето лице, особено откакто станах със сравнително суха кожа .. Лично аз слагам фон дьо тен само в дните, в които е наложително :D (например, ако ми е излязла някоя пъпка, някое капилярче си личи), но понякога просто така си решавам и си слагам. Този фон дьо тен съвсем случайно го забелязах и беше намален на 9,90 лева. Не съм използвала други фон дьо тени на марката освен прекрасния коректор от серията The One, за който ще говорим в друга публикация. Съвсем импулсивно го поръчах, в най-светлия цвят, Porcelain.


Честно казано, очаквах цветът на фон дьо тена да бъде тъмен за мен и с жълт подтон. Точно обратното, страховете бяха напълно безпочвени. Цветът е точно за моята кожа. Освен това, подтонът е по скоро розов. Когато за пръв път го видях много ми хареса самата опаковка - масивна и много елегантна. Капачката се затваря плътно и няма как да се отвори  сама,в чантата ви, например. 

Странна ми беше самата консистенция. Доста плътна и гъста. Очаквах да бъде доста тежък и покривен, но не. За моя радост, фон дьо тенът е с леко до средно покритие, но позволява и наслагване до пълно. Поне за мен, най-добре е да нанасям с гъбичка(тип бюти блендер) .. с четка не ми се получи, а с пръсти не съм опитвала. Фон дьо тенът издържа напълно без никакви поражения около 9-10 часа - без база и пудра (само фон дьо тен). 

Аз съм с нормална до суха кожа и ми се отразя чудесно! Не изсушава изобщо, но пък може би към шестия-седмия час започва съвсем незабележимо да полъсвам(на мен не ми пречи, тъй като е почти неосезаемо). Определено финишът не е матов. По-скоро нещо средно, много естесвено и лично за мен този фон дьо тен е най-големият ми фаворит!:)


А вие използвали ли сте го? Какво мислите за фон дьо тените на Oriflame?

Поздрави, 

Симона