събота, 25 април 2015 г.

Flormar Pretty Compact Duo Blush-on

Добър вечер красавици, 

Никога не съм ви говорила за ружове. Е, реших, че е време вече. По принцип до преди три месеца не притежавах нито руж, нито пудра, нито хайлайтър, нито бронзър .. И започнах малко да малко да си ги набавям. :D Реших да опитам нещо бюджетно и що-горе с прилично качество. Спрях се на двойката на Flormar - брознър и руж в цвят номер P116. Следващият номер са малко по-тъмни цветове, но смятам, че за по-тъмни кожи биха били подходящи. 


Опаковката е като на всички продукти от серията Pretty Compact - розова, кръгла и доста нестабилна по мое мнение. Като количество са 14 грама общо, съответно по 7 грама за всеки продукт. Определено имат мирис, но в никакъв случай неприятен или натрапчив, изчезва след като се нанесе на лицето.


Бронзърът е напълно матов и кафяв - подходящ е за контуриране, но трябва да се внимава, тъй като има леко топъл подтон. Това означава, че ако се прекали с него има вероятност да стои червеникаво/оранжево. Много лесно се работи с него, за подчертаване на скулите. Лек е като текстура, копринен като усещане. 

Ружчето пък е в много приятен розов цвят с блестящи частички. Идеален е за ежедневен грим. Абсолютно същото важи и за неговата консистенция, изключително лек и приятен. Нанесен съвсем ефирно е идеален за ежедневен грим, а вече за вечерен би могло да се засили като завършек. 


Този руж е първият в колекцията ми, както и бронзър и съм доста доволна от решението си. Като цена определено е доста приемлива - около 4 лева. Не откривам недостатъци в тези два продукта. Ако имате някакви идеи и предложения за друг руж - ще се радвам да ги чуя! Надявам се да съм била полезна, 

Симона

Avon Eye Shadow Base

Здравейте дами, 

Днес ще си говорим за нещо много важно, а именно, базата за сенки. Знаете, отлично, че базата за сенки е доста важна, за да запазим сенките за по-дълго, да станат по-наситени и пигментирани и да предотвратим омазняването на клепачите и да прикрием венички и капилярчета (ако я използваме самостоятелно). 

И, аз лично реших да говоря за базата, от която лично аз съм доволна. Това е базата на Avon. 


Идва в съвсем семпла и традиционна опаковка - бурканче. Лично за мен си е малко нехигиенично, но пък аз си я използвам само в къщи или с предварително дезинфекцирани ръце.


Консистенцията е като на мус, така си и изглежда. Няма никакъв мирис. Много е лека, нанесена на клепача. Цвета се адаптира към цвета на клепача - може да използва и самостоятелно. Нужно е съвсем малко количество за двете очи. Нанася се супер лесно, равномерно, без да става на парцали. 


Както сами виждате, наистина сенките изглеждат доста по наситени с базата. Издръжливостта им се удължава с 4-5 часа и издържа във всякакво време! Изпитано на дъжд и на горещо време. 

Като цена е доста приемлива базата. В зависимост от каталога можете да я откриете на оферта от 4,90 до 7,90 лв. Заслужава си на 100%! Поне лично за мен. 

Надявам се да ви е била полезна публикацията и да съм помогнала на някого,

Симона

сряда, 8 април 2015 г.

L'Oreal Miss Manga mascara

Привет красавици, 

Сигурно имам най-много ревюта на спирали в блога. Това е продуктът, който използвам абсолютно всеки път, когато излизам някъде. Просто обожавам как подчертава очите ми и ги прави по-големи. А добавим ли и наситено черния цвят, дължината, обема .. просто няма такава картинка и наслада за мен. И така, днес съм решила да ви представя най-любимата ми спирала до момента, а именно L'Oreal Miss Manga. Купих си я в началото на март месец и мога да кажа, че от първото използване се влюбих в нея. 


Опаковка: 
Напълно традиционна. Лилаво и черно, надписите на марката и на самата спирала. Нищо невиждано до сега. 

Съдържание и цена:
8, 5ml наситено черен туш. Цената варира от 14 лева (при намаление) и 17-18 (редовна цена). 

Четка:
Доста интересна. Конусовидна, доста гъвкава, върти се на 360 градуса. Много удобна за работа. Практична. Придава обем и извивката се задържа страшно дълго.

Плюсове:
 * Наситено черен цвят
 * Извивката се задържа за около 6 часа
 * Не се рони
 * Водоустойчива е (въпреки че на опаковката не е оказано, поне при мен го проявява това качество)
 * Лесна за нанасяне
 * Лесно се премахва

Минуси:
 * Не позволява напластяване
 * Прави миглите твърди и "негъвкави"

С два пласта


С два пласта

Това беше от мен. Използвали ли сте други спирали на марката и харесват ли ви? Споделете впечатления? 

Симона

П.С. Реших да сменя подредбата на ревютата. Мисля, че така изглежда малко по-подредено и лесно за прочит.


L'Oreal Super Liner Gel Intenza

Здравейте дами, 

Днес реших да ви представя един страшно любим и желан от мен продукт! А именно гелообразната очната линия на L'Oreal Paris - Super Liner Gel Intenza. По принцип не слагам често очната линия, но няма да крия, че супер много ми харесва как стои на големи очи и някак си отваря погледа. С течната очната линия ми е доста трудно, разтича се, лесно изкривявам линията, а и писеца ми е доста нестабилен за прецизни линии. Точно по тази причина реших да сменя формулата на очната линия с такава под формата на гел. Дълго се чудих коя да бъде, тъй като има супер много разновидности на пазара - Maybelline, L'Oreal, Rimmel. Накрая се спрях точно на тази на L'Oreal, защото имах възможността да я пробвам в братовчедка ми и се учудих колко лесно се нанася и как от първия път я "докарах". 


Опаковката е супер стилна и красива - стъклено бурканче със златиста капачка, изписано името на бранда отново със златистите буквички и черна четка, доста малка и на нея също изписано със златисто името L'Oreal. Бурканчето е сравнително малко и симпатично, практично е. Съдържа цели 2.8g продукт, които за мен в началото изглеждаха безбожно малко. Обаче (!) самата очна линия си е супер икономична и за двете очи ми трябва наистина супер малко продукт. Консистенцията е точно като масло и е супер наситено черна, много пигментирана. Много лесно могат да се направят както тънички и прецизни линии, така и по-дебели и внушителни линии - работата с четката е много лесна и проста. (Щом аз се справих .. всеки би успял!) Финишът и не е точно матов, но не е и гланциран. Нещо средно е, много естествено. 


А сега нека си поговорим за издръжливостта. Носила съм я най-много 8 часа. Нямаше и помен от размазване, не се беше изтрила никъде. Предполагам, че издържала и още, просто аз трябваше да я изтрия. Наистина, нанесена веднъж се бетонира и няма мърдане, а моите клепачи се омазняват. Такаааа, какво още да кажа за това бижу? Буквално, бижу си е, откъдето и да я погледнеш. Може би цената ще се стори висока за някои от вас .. нормално е - 16 лева за очна линия не са малко. Обаче, гарантирам, че няма да съжалявате изобщо. Никога повече не бих се върнала към други очни линии, освен към тази. Може би бих пробвала и други марки .. ще видим. Вие използвали ли сте гел очни линии? Ако да, на кои марки и какви са впечатленията ви? 

Симона

П.С. Тук съм с тази очна линия. В случай, че искате да видите как изглежда.